Galaxy 7 // Een nieuw begin met “the people who walk on the star lights”

Galaxy7 is het solo project van Daisuke Tsutsui, welke het project gestart is in 2008 nadat zijn vorige band uit elkaar is gegaan. Omdat hij de leiding heeft over songwriting, compositie, arrangement, productie, programmering, zang en alle instrumenten zelf bespeelt heeft hij de aandacht van zijn core fans als geen ander voor zijn optreden weten te vangen.

Met het consistente concept van “pakkende melodieën en edgy tracks” is het geluid dat Galaxy7 produceert uniek, en gaat het samen met een zoektocht naar een visueel interessante live show. Daarom heeft hij samenwerkingen gehad met Kabuki artiesten, maar ook met Vechtsporters om een unieke live show te presenteren.

 
the people who walk on the star lights
Met die introductie nog steeds in je achterhoofd, zul je merken dat de titeltrack van deze single een exacte match is met die omschrijving. Met een upbeat melodie die meer genres aandoet dan alleen Dance, maar waar Dance toch de boventoon voert. Het start direct met een snel ritme, waardoor “the people who walk on the star lights” zeker het “galaxy”-thema dat Daisuke voor de naam van het project gezkozen heeft meteen terugkomt in zijn werk. Hij neemt de luisteraar mee op een reis langs de sterren en cosmische nebula van start tot eind zodra het nummer begint.

 
the people who walk on the star lights remix by MaZDA
Als je bekend bent met het Japanse Dance genre dan heb je de naam MaZDA waarschijnlijk al eens eerder gezien. MaZDA wordt niet alleen gezien als een “meester dance track maker”, maar heeft ook samengewerkt met grote artiesten zoals bijvoorbeeld SUGIZO.
Zijn samenwerking met Galaxy7 is daarom ook een groot succes, aangezien hij weet hoe hij met zijn invloed deze track naar een nieuw level kan brengen, ondanks dat deze remix een lager tempo en een meer synth-vibe heeft dan het origineel.

 

Conclusie

Als je van upbeat, moderne muziek die eigenlijk wel in elke situatie past dan is “the people who walk on the star lights” zeker een single om in ieder geval te bekijken. Het is niet alleen een nummer dat een trieste dag kan opvrolijken, maar het is ook een goede dance-track.

Ondanks dat de single twee verschillende release data heeft zijn deze beiden digitaal, dus waar je je ook ter wereld bevindt, deze single ligt binnen handbereik. Meer informatie daarover hieronder.

 

Release informatie

Ben je geïnteresseerd in het idee om de band te steunen door je eigen kopie van de release aan te schaffen? Dan heb ik hier wat informatie om je op weg te helpen:

the people who walk on the star lights
01. the people who walk on the star lights
02. the people who walk on the star lights remix by MaZDA

Artiest: Galaxy7
Release: the people who walk on the star lights (digital single)
Release datum: 15 april 2015 (iTunes) |27 mei 2015 (Amazon Music)
CD nummer: N/A (alleen beschikbaar als digitale download)

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie