NOCTURNAL BLOODLUST // We zijn “SLECHTS MENSEN”

NOCTURNAL BLOODLUST begon al in mei aan hun “tegenaanval op 2020”, met de release van de single “Life is Once”, die totaal uit het niets leek te komen. Daarbij kwam ook de boodschap dat ze de studio ingedoken waren met een mysterieuze gitarist. Nu, twee maanden later, is de band weer terug met een nieuwe single, deze keer getiteld “ONLY HUMAN”, evenals de boodschap dat deze een onderdeel is van een 2-maandelijkse release. Dus houd je ogen open, er komt eind augustus dus nog een single aan!

Evenals de voorgaande single heeft de band ook deze keer voor een “Lyric Video” gekozen in plaats van een volledige muziekvideo, dus er zijn nog steeds geen hints over wie de nieuwe mysterieuze gitarist is, dus het blijft raden en gissen. Denken jullie dat ze het volgende maand bekend gaan maken, of gaan ze wachten tot een volledige release?

 
ONLY HUMAN
(Tekst: 尋 (Hiro) / Muziek: NOCTURNAL BLOODLUST)
De vurige passie die NOCTURNAL BLOODLUST al vanaf het moment dat ze de muziek scene in stapten had werd al opnieuw aangewakkerd door “Life is Once”, maar “ONLY HUMAN” gooit nog wat extra olie op het vuur om het gaande te houden. Het nummer volgt het pad van z’n voorganger met een hoog tempo en een herkenbaar “NOCTURNAL BLOODLUST sound”, maar de daadwerkelijke “aggressie” van dit nummer komt vooral terug in de lyrics, niet zo zeer in de instrumenten. De krachtige drums, bas en gitaar hebben een perfecte harmonie met elkaar gevonden waarin geen van de instrumenten de anderen overstemt, maar in plaats daarvan werken ze samen om de perfectie mix voor 尋 (Hiro) neer te leggen waarmee hij “on point” kan zijn met zijn vocalen.
Dit alles combineert tot een herkenbare NOCTURNAL BLOODLUST-stijl, maar zonder dat het steeds hetzelfde kunstje wordt dat keer op keer opnieuw gedaan wordt. Daarnaast zijn ook deze keer de lyrics weer eerlijk tot het punt dat het pijn doet door ons te herinneren aan het feit dat we “slechts mensen” zijn, maar dat we wel “onze “dwaasheid in moeten zien voordat de wereld instort”. Een krachtige boodschap die op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden, denk je niet?

 

NOCTURNAL BLOODLUST – ONLY HUMAN (Lyric Video)

 

 

Conclusie

NOCTURNAL BLOODLUST noemden hun eerste single al een “tegenaanval”, maar nu kunnen we zeker concluderen dat de band de muziekindustrie vanuit de schaduwen aanvalt om hun voormalige positive terug te krijgen. Ondanks dat ze lastig te vergelijken zijn met andere artiesten in vergelijkbare genres hebben ze bovenop hun nagenoeg onbreekbare fundering hun eigen beschermende bubbel gecreeërd.
Met de kennis dat dit nummer onderdeel uitmaakt van een 2-maandelijkse-release ben ik nu al benieuwd wat het volgende nummer ons gaat brengen. Gaat het een voortzetting worden van deze tegenaanval, of wordt het een totale verrassing met een ballad? Zoals ik in het review van de vorige single al zei, als de band je weggeduwd heeft met hun vorige mini-album is het nu het moment om ze nog een kans te geven. Want die metalcore-stijl is totaal van de baan, en het ziet er niet naar uit dat deze in de nabije toekomst een comeback zal maken.

 

Release informatie

Ben je geïnteresseerd in het idee om de band te steunen door je eigen kopie van de release aan te schaffen? Dan heb ik hier wat informatie om je op weg te helpen:

ONLY HUMAN
01. ONLY HUMAN

Artiest: NOCTURNAL BLOODLUST
Release: ONLY HUMAN (single)
Release datum: 27 juli 2020
CD nummer: N/A (digitale release)

Verkrijgbaar via: Spotify / Deezer

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie