Shota & ADAM // “Als ADAMS vertellen wij het verhaal van onze create als Adam en Adam, niet als Adam en Eva.”

ADAMS draait volledig om LIEFDE, een ultieme liefde die niet gehinderd word door geslacht, grezen en clichés. Zanger ADAM en guitarist Shota beschrijven zichzelf als een “NEOSEXUAL” rock duo die het thema van ultieme liefde die de grenzen van het geslacht overstijgt in hun lyrics, muziekvideo’s en live optredens verwerken. Allemaal om iets te creëeren dat origineel is, revolutionair en tijdloos is.

Het sexy plaatje, pakkende muziek en het concept van ADAMS welke compleet uniek is vormen samen een onweerstaanbare combinatie die duidelijk succes heeft, aangezien je na het AVO J-Rock Festival (georganiseerd door AVO Magazine om hun 10-jarig bestaan te vieren) bijna niet meer kan zegen dat je niet van ADAMS gehoord hebt.
Dit duo heeft letterlijk de wereld veroverd, en ze zijn nog steeds hartstikke vol van ambitie.

Dus, laten we niet langer wachten en…

 

Let’s Start!

Ik weet zeker dat de meeste mensen maar al te goed weten wie jullie zijn, maar kunnen jullie je alsjeblieft nog even aan de lezers voorstellen? Gewoon om zeker te weten dat iedereen up to date is…
ADAM: Ik ben ADAM! Ik ben de lead zanger van de groep.
Shota: En ik ben Shota, de guitarist. Maar ik doe hier en daar ook wat zang.

Nou dan, laten we er meteen in duiken dan. Je hebt gezegd dat je met ADAMS het verhaal van onze creatie als Adam en Adam wil vertellen, in plaats van als Adam en Eva. Maar het concept van seksualiteit komt zo vaak naar boven tegenwoordig, hoe reageerden mensen op jullie project?
Shota: ADAM en ik waren al een jaar of drie samen in de muziek. Maar we zijn individueel al heel wat langer actief. Misschien al wel tien jaar of zo. We komen alletwee uit deヴィジュアル系 (Visual Kei) scene, waarin zware makeup en gekke kapsels zoals van X JAPAN beiden dingen zijn die iedereen intussen wel herkent.
We zien ADAMS ook als ヴィジュアル系 (Visual Kei), of tenminste een nieuwe stijl in het genre. We zijn twee mannen, en ons concept was Adam en Adam. Dus toen we ons project presenteerden waren er meteen een hoop mensen die hun interesse lieten blijken. Ze accepteerden het in plaats van het direct te verwerpen, omdat het iets nieuws voor ze was. En daarom moedigden ze ons ook aan om door te gaan.

 

De creatie van een nieuwe wereld

Om nog even op het onderwerp van sexualiteit te blijven, jullie project is een erg populair onderwerp bij fans hier in Nederland. Zelfs voor jullie allereerste live show hier waren er al mensen die zeiden dat ze naar het evenement gekomen waren alleen om jullie show te zien, want mensen van alle seksualiteiten voelden zich welkom in jullie wereld. Maar wat vinden jullie hier zelf van?
Shota: Onze mening is dat je je niet hoeft te verstoppen. Je moet gewoon je hart volgen. Het maakt ons niet uit wat iemand’s seksualiteit is, wij zien liefde als “een”.
Een liefdesliedje is niet van een jongen naar een andere, of van een meisje naar een andere. Of meisje naar jongen of andersom. Voor ons is liefde universeel, ongeacht wat jouw voorkeur is. Dit is wat we ook proberen mee te geven in onze muziek. Als artiesten maken we muziek, en iedereen kan daarnaar luisteren. Als iemand onze muziek niet leuk vind omdat ze liefde niet op dezelfde manier zien als wij dat doen, dan geef ik daar persoonlijk niks om. Als mensen het leuk vinden en zich beter voelen door onze muziek dan is dat gewoon geweldig!

Adam en Shota tijdens het optreden in Den Haag.

Dit gaat zometeen jullie derde show in Nederland worden. Gisteren stonden jullie op OshareCon, maar hoe was dit voor jullie?
Shota: We hadden echt een heel strak schema op de conventie gisteren, dus we hebben alleen onze show kunnen spelen en de signeersessie kunnen doen. Maar we hebben daar een boel fans gezien, en ze kwamen ook bijna allemaal naar de signeersessie dus dat was heel erg leuk.
Vandaag konden we even in Utrecht rondlopen en daar lunchen voordat we hier naar Den Haag kwamen voor de show van vanavond. Alle mensen die we tegengekomen zijn waren zo aardig voor ons. Het enige negatieve wat ik heb… Is dat het hier zo koud is!

Ik weet zeker dat jullie gisteren ook aardig wat cosplayers in het publiek van jullie show gezien hebben. Maar was dat niet heel erg raar om te zien?
Shota: Mensen kunnen alle soorten van mode dragen, het maakt me echt helemaal niet uit. Voor mijzelf kies ik kleren die bij mijn stijl passen, maar niet iedereen heeft dezelfde stijl. Mensen kunnen ook verschillende stijlen hebben, dus ik vind alle mode leuk.

Helaas hebben we niet veel tijd meer over, maar laat me deze vraag er nog even snel tussen proppen: jullie zijn beiden al erg lang actief in de muziek, en ik weet zeker dat alle ervaringen jullie gevormd hebben tot wie jullie nu zijn. Als je iets tegen de jongere versie van jezelf zou kunnen zeggen, wat zou je hem dan vertellen?
Shota: Je kan de weg vinden. Doe je best!
ADAM: Je moet ADAMS opstarten, stel je eerder open!

En om dit interview aft e ronden: Hebben jullie ook nog een boodschap voor iedereen die het interview van vandaag leest?
Shota: Natuurlijk wil ik jullie bedanken voor het lezen van het interview! We zullen doorgaan met een andere soort geschiedenis maken, dus voeg je bij ons terwijl we een prachtige wereld creeëren.
ADAM: Ik wil jullie ook bedanken voor het lezen! En heb alsjeblieft vertrouwen in ons, en blijf ons in de toekomst ook alsjeblieft steunen!

 

Extra informatie

Zoals al eerder gezegd, ADAMS heeft een uniek concept voor hun werk. Maar tegelijkertijd is het ook heel erg toegankelijk voor mensen die niet specifiek geïnteresseerd zijn in de wereld van ヴィジュアル系 (Visual Kei). Ze maken grote golven in de muziekindustrie, dus we hebben zeker nog niet het laatste van ADAMS gezien.

Als je de kans hebt om een van hun live shows bij te wonen zou ik het je absoluut aanraden, want ondanks dat je de muziek van ADAMS op sites zoals YouTube en zelfs hun CD’s kan luisteren, de live shows is waar de ware potentie van de revolutie van ADAMS naar voren komt.

Tijdens hun show in 330live (Den Haag) hebben we ook foto’s gemaakt. Deze foto’s zijn terug te vinden op ons fotografie portfolio, Arlequin Photography, door op de afbeelding hieronder te klikken!

 
(In 2021 werd Arlequin Photography officieel omgetoverd in een volledig fotografie portfolio, daardoor zijn alle interviews en nieuwsberichten naar een nieuw domein genaamd Arlequin Magazine verplaatst. Op dit moment was ADAMS niet meer actief in de muziekwereld. Daarom is er geen social media sectie voor dit artikel.)

 

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie