Versailles // Eindelijk terug in Europa na een lange afwezigheid

Ik denk niet dat ik Versailles aan jullie voor hoef te stellen, of wel? Gezien hun bekendheid hier in Europa bij ongeveer iedereen die wel eens van ヴィジュアル系 (Visual Kei) gehoord heeft?

We weten allemaal dat Versailles al een paar jaar hun activiteiten op pauze heeft gezet terwijl zanger KAMIJO aan z’n solo carriére werkt en gitaristen HIZAKI en TERU, bassist MASASHI en drummer YUKI vooral bezig zijn met Jupiter, samen met zanger ZIN.
We hebben er lang op moeten wachten, maar de vele gebeden zijn eindelijk verhoord: Versailles, of Versailles -Philharmonic Quintet- zoals ze in de VS vanwege een naamconflict bekend staan, komen terug naar Europa voor een reunie tour. De laatste keer dat we Versailles hebben gezien was in 2010, toen ze in een kleine zaal in Amsterdam speelden. Helaas stoppen ze deze keer niet voor een show in Nederland, maar is bassist MASASHI deze keer geen support member, maar een volwaardig lid van de band.

Dus, meer dan genoeg redenen voor wat vragen, toch? Daarom…

 

Let’s Start!

Zoals ik al in de introductie zei lijkt het me niet echt nodig om jullie voor te stellen, aangezien het bijna ondenkbaar is dat mensen nog nooit van jullie werk gehoord hebben. Dus laten we er gewoon meteen in duiken. Aangezien jullie zometeen na vele jaren weer op tour gaan in Europa, waar kunnen de fans tijdens de shows naar uitkijken?
KAMIJO: Ze zullen niet alleen nieuwe nummers te horen krijgen, maar ik ga ervan uit dat ze ook de lach, en misschien zelfs de tranen op de gezichten van de members zullen zien?
YUKI: Ze kunnen uitkijken naar nieuwe numers. Eni k kijk er persoonlijk naar uit om jullie weer te zien.
HIZAKI: Ze kunnen uitkijken naar een plaats waar ze vrij kunnen genieten. Ik wil dat je het wonder kunt voelen.

De album cover voor de limited edition van het Greatest Hits album.

Deze keer bezoeken jullie ook weer een aantal Europese landen, maar is er een land waar jullie het meeste naar uitkijken om (weer) te bezoeken?
KAMIJO: Ik kijk ernaar uit om overal heen te gaan!
MASASHI: Ik kijk ook uit naar overal waar we naartoe gaan, maar het is mijn eerste keer in Bochum (Duitsland), dus ik kijk er erg naar uit om het daar te verkennen.
YUKI: Ik vind het overal in Europa leuk.
TERU: Ik kijk eigenlijk erg uit naar Finland, aangezien het alweer even geleden is sinds ik daar voor het laatst ben geweest.
HIZAKI: Ik kijk er naar uit om onzelf te zien, en te voelen tijdens de tour final in Parijs (Frankrijk). Zodat ik kan zien hoe we na de tour veranderd zijn.

Natuurlijk hopen fans dat hun favoriete nummers de setlist van deze tour gehaald hebben, maar welke nummers spelen jullie zelf het liefst?
KAMIJO: The Love from a Dead Orchestra.
MASASHI: Masquerade.
TERU: Aristocrat’s Symphony.
YUKI: Sympathia.
HIZAKI: Philia.

 

Vampieren, Sailor Moon, Kunst en Muziek

KAMIJO, het is alweer even geleden dat we jullie samen hebben gezien als Versailles, en ik heb het idee dat de grootste verandering jouw manier van zingen is. Heb je het idee dat je werk als solo artiest jouw manier van zingen beïnvloedt heeft?
KAMIJO: Ik mag je helaas geen antwoord geven op deze vraag. Vampier regels, sorry…

HIZAKI, je bent altijd een voorbeeld geweest wat betreft de lolita mode, zelfs voor Versailles. Maar in Versailles heb je meer een neo-renaissance stijl voor je jurken, maar in Jupiter heb je ook moderne stijlen aan. Heb je zelf een voorkeur voor een van de twee?
HIZAKI: Nou, aangezien dit Versailles is zal ik de stijl waar je bekend mee bent ook deze keer dragen tijdens de tour. Maar als je me in iets anders wil zien, misschien kan ik de outfit van Sailor Moon een keer dragen?

Aangezien HIZAKI dit onderwerp zelf aan heeft gesneden… Misschien kunnen we hem overtuigen om een keer als Sailor Moon ten tonele te verschijnen, misschien met Halloween of zo? Als dit iets is wat jij ook graag wil zien, herinner hem er dan aan op z’n social media accounts (deze zijn helemaal onderaan dit interview terug te vinden)! 😉

TERU, naast de guitarist van Versailles ben je ook de designer voor een hoop elementen van de band, en heb je laten zien dat je ook interesse hebt in andere creatieve dingen dan muziek. (Zoals de gedeeltelijke regie van “Onegai Kanatae Versailles” bijvoorbeeld.) Maar was dit een eenmalig iets, of zou je het in de toekomst nog eens doen?
TERU: Ik besteed een hoop tijd aan de cover art van onze CD’s, aangezien ik de visuele elementen erg belangrijk vind. Maar ik ben ook geïnteresseerd in fotografie en afbeeldingen, en ik wil ooit een film maken. Misschien een vampier-verhaal, met de leden van Versailles als cast.

De album cover voor de regular edition van het Greatest Hits album.

MASASHI, tijdens de laatste tour was je “slechts” een support lid van de band. Deze keer ben je een volwaardig lid, maar had je ooit verwacht dat je nog een keer naar Europa zou komen, maar dan als volwaardig bandlid in plaats van support?
MASASHI: Dat klopt ja, de laatste keer was ik inderdaad een support lid van de band. Ik heb ervan genoten hoor, maar ik had altijd gehoopt dat ik nog een keer als volwaardig lid terug zou keren naar Europa, en deze wens gaat zometeen echt in vervulling. Ik ben zo blij, en ik zal ook deze keer mijn best doen!

YUKI, tijdens de shows in Japan heb je een veel uitgebreidere drum setup dan hier in Europa natuurlijk, maar terwijl je hier moet roeien met de riemen die je hebt, wat is nou echt iets waar jij persoonlijk niet zonder kan op het podium?
YUKI: Nou… Ik probeer natuurlijk het best mogelijke optreden te geven met wat er beschikbaar is, maar om heel eerlijk te zijn zou ik het liefste altijd een acrylen drum set willen gebruiken.

Natuurlijk zal er bij deze tour ook merchandise te verkrijgen zijn, maar dan hebben we het over kleding, CD’s en cheki, om maar een paar dingen te noemen. Maar als er nog iets anders bij zou mogen, wat zou je dan graag willen verkopen?
KAMIJO: Ik zou graag DNA willen verkopen.
MASASHI: Ik wil natuurlijk graag een album van Versailles verkopen, maar als je mijn social media ooit bekeken hebt zie je waarschijnlijk wel een thema… Het zou me zo gelukkig maken als ik iets van m’n kat zou kunnen verkopen lol.
YUKI: Ik zou drumsticks verkopen.
TERU: Een beeld.
HIZAKI: Lingerie.

 

Extra informatie

Nou… De antwoorden op de laatste vraag zag ik allemaal niet aankomen, maar nu heb ik wel een beeld in m’n hoofd van HIZAKI die z’n nieuwe lingerielijn promoot in z’n Sailor Moon outfit waar ik voorlopig niet meer vanaf kom vrees ik.

Dit interview is eigenlijk heel last minute gedaan vanwege een foutje ergens in de communicatie, waardoor er geen tijd was voor een introductie- of afsluiter vraag. Best jammer, maar soms heb je een keer wat minder geluk.
Maar goed, Versailles begint op 26 januari aan hun “Renaissance” tour door Europa in Rusland, en zal op 5 februari de tour final in Parijs spelen. Voor meer informatie over de tour en tickets verwijs ik je wel door naar de officiële website van de band.

 

Follow Versailles

Versailles

KAMIJO
🎂 07/19


HIZAKI
🎂 02/17


TERU
🎂 04/01


MASASHI
🎂 04/25


YUKI
🎂 02/18


 

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie