SVGV // “We volgen onze dromen al sinds de eerste dag dat we muziek begonnen te maken.”

SVGV (uitgesproken als SAGA) is een Aziatische Electronic dance muziek groep gevestigd in Los Angeles. Ze zijn in 2014 met hun activiteiten gestart en bestaan momenteel uit drie leden: RAMY (leadzangeres, geboren in Zuid Korea), TRIRION (DJ, geboren in Japan) en PEACH (leadzangeres, geboren in China).
De groep staat op het punt om terug te keren naar Europa voor hun nieuwe tour “Further Than Ever” (“Verder Dan Ooit”), welke eind augustus van start zal gaan, en ze brengen binnenkort ook een nieuw album uit. Behoorlijk wat om over te praten, toch? Ik heb wat van TRIRION’s tijd weten te stelen voor deze vragen, dus laten we er niet langer omheen draaien en-

 

Let’s Start!

Jullie staan op het punt om opnieuw op tour te gaan in Europa, deze keer onder de naam SVGV, in plaats van “SAGA” zoals tijdens de laatste tour hier in 2015. Richten jullie je daarom ook meer op de nieuwe nummers, nu jullie ook een nieuwe naam hebben?
TRIRION: We zullen zeker veel nieuwe nummersspelen, maar ik denk niet dat we oude nummers op de manier zoals ze oorspronkelijk gecomponeerd zijn zullen doen. We hebben veel remixen van ze gedaan om ervoor te zorgen dat onze oude nummers beter zijn en gelijkwaardig zijn aan onze nieuwe nummers. We kijken er erg naar uit om onze muziek -zowel oud als nieuw- weer met ons publiek te delen!

Dit zal ook jullie vierde bezoek aan Europa zijn, en ik weet zeker dat jullie iedere keer wel iets nieuws hebben gezien. Zijn er ook nieuwe plaatsen op het schema voor deze ronde, of kijken jullie voornamelijk uit naar waar jullie al geweest zijn?
TRIRION: We vinden het altijd leuk om nieuwe steden te bezoeken en de mensen daar te ontmoeten, maar we kijken vooral uit naar onze fans die al op ons wachten sinds de laatste tour op z’n einde kwam.

Is er ook een specifiek nummer dat jullie graag willen spelen tijdens deze tour, of ligt de focus voornamelijk op de shows zelf?
TRIRION: We produceren de laatste jaren EDM-muziek, maar de laaste tijd proberen we een heel andere stijl uit. We hopen dat jullie het leuk vinden!

De tour heeft de naam “Further Than Ever” gekregen, maar heeft deze naam ook een speciale betekenis voor jullie? Heeft het te maken met dat jullie jezelf tot het uiterste gedreven hebben voor het nieuwe album, bijvoorbeeld?
TRIRION: We proberen nieuwe dingen, maar we proberen onszelf ook te dwingen om nieuwe dingen te proberen. Dus de naam betekent voor ons dat we onze eigen grenzen proberen te verleggen.

Zoals ik net al een beetje verraden heb, er komt ook een nieuw album aan waar we van kunnen genieten. De release ligt niet zo heel ver in de toekomst, maar kun je me al iets over het album vertellen?
TRIRION: We denken erover om het album “Closer Than Ever” (“Dichterbij Dan Ooit”) te nomen, omdat we aan de buitenkant onze grenzen blijven verleggen, maar aan de binennkant proberen we iets te maken dat heel erg dicht bij ons en onze emoties staat. Dit album zal een erg emotioneel album zijn.

SVGV – TRIRION, RAMY en PEACH.

Jullie groep is erg internationaal, aangezien alle leden uit een ander land in Azië komen. Desondanks zijn jullie gevestigd in Los Angeles (Verenigde Staten). PEACH komt uit China en kwam vorig jaar bij jullie groep, maar hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
TRIRION: We proberen dit jaar een heleboel dingen, omdat we altijd nadenken over hoe we onze carriére kunnen uitbreiden en onze muziek naar het volgende level kunnen trekken. PEACH heeft een van de beste stemmen die ik ooit in een zangeres heb gehoord. Ze is de Aziatische versie van Adele.
We hebben elkaar in China ontmoet, tijdens onze laatste tour daar. Nadat ik haar hoorde zingen heb ik haar gevraagd of ze samen met ons muziek wilde maken. Ze werkt meestal als zangeres in China, dus het is erg hard om een tijd te vinden die ons allemaal uit komt zodat we tegelijkertijd kunnen werken en praten, maar ondanks dat is ze een geweldig persoon. Ik zal in de toekomst zeker meer nummers met haar maken!

Jullie weten dat mijn media zich voornamelijk op Japanse artiesten en muziek richt, en veel fans in dit genre zeggen dat de “magie” in het gebruik van de Japanse taal ligt. Jullie muziek maakt gebruikt van de Chinese, Koreaanse en Engelse talen, maar vertel me hier eens wat meer over. Gebruiken jullie deze talen om het makkelijker te maken voor de zangeres, of juist om de aandacht van de luisteraar te trekken? Of is het een mix van beiden?
TRIRION: Iedere zanger of zangeres zal zijn of haar beste optreden geven als ze in hun eigen taal kunnen zingen. Voor mij als componist is een andere taal erg verfrissend om mee te werken en zal het altijd nieuw leven geven aan de muziek die ik maak. Dit is waarom ik de zangeres aanbied om de lyrics in hun eigen taal te schrijven, maar het is ook om de luisteraars in die landen aan te spreken. Voor fans wereldwijd is het iets wat ze gebruiken om het nummer te onthouden, maar ook om het te voelen en het samen te kunnen zingen. Om dit gevoel van “globale eenheid” te bereiken werkt de Engelse taal natuurlijk het beste.

De Europese tour “Further Than Ever” is het laaste deel van de wereldtournee, maar wat gaan jullie daarna doen? Duiken jullie meteen de studio in, of hebben jullie andere plannen?
TRIRION: Dit jaar hebben we te maken met een erg gevoelig probleem. Koreaanse artiesten mogen vanwege politieke redenen niet optreden in China. Aangezien RAMY Koreaanse is vallen wij hier dus ook onder, en als gevolg hebben we veel data van ons tour schema moeten schrappen. Het heeft ons echter wel sterker gemaakt, en gemotiveerd om de markt op andere manieren te benaderen. We zijn ons eigen bedrijf en managen onszelf. Dus alles is een leerproces voor ons. Daarom zijn we naar de VS verhuisd, we wilden hier een nieuwe markt voor onze muziek aanspreken.

We zijn bijna aan het einde van mijn vragenlijst, dus laat me deze even snel ertussen proppen: hebben jullie nog dromen voor de toekomst van SVGV, aangezien je net al aangaf dat je met wat moeilijke situaties zit?
TRIRION: We volgen onze dromen al vanaf de eerste dag dat we muziek begonnen te maken. We hebben hier ook een nummer over geschreven: “Dreaming”. We zouden het erg leuk vinden als iedereen die hun dromen najaagt ook naar dit nummer zou luisteren.

Daarmee zijn we wel bij de laatste vraag aangekomen. Is er nog iets wat je met iedereen die het interview van vandaag leest wil delen om het af te sluiten?
TRIRION: Ik wil graag dankjewel zeggen tegen alle fans in Europa die wachten tot we ze weer komen bezoeken. En ik wil ook “hallo!” zeggen tegen alle nieuwe luisteraars! We hopen dat jullie allemaal van onze muziek zullen genieten en dat jullie er iets in vinden wat jullie aanspreekt. We zijn zeer zelfverzekerd over de nieuwe muziek die we naar onze shows in Europa komen brengen. Dus we zien jullie snel!

 

Extra informatie

Arlequin Magazine is officieel gelanceerd in 2021. Ondanks dat SVGV nog steeds als “actief” staat is er geen social media of website voor de groep. Daarom is er geen “follow” blok zoals bij andere artikelen op de website.

 

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie