Versailles // Het liefdesverhaal van een “PRINS & PRINSES”

De derde release van Versailles onder Sherow Artist Society, “PRINCE & PRINCESS”, geeft eindelijk een thuis aan “Prince”. Ondanks dat het album maar drie tracks bevat gaat het zeker het gevecht aan met ieder ander album met twaalf tracks. Het is gevuld met sprookjes, heavy waar nodig, maar ook romantisch, expressief en bevangend.

“Prince” werd voor het eerst uitgebracht op het volledige album NOBLE. Het is duidelijk minder metal-achtig dan de andere twee nummers op “PRINCE & PRINCESS”, maar het is nog wel gerelateerd wat betreft thema. Het nummer laat meer van KAMIJO’s stijl van componeren zien dan die van HIZAKI, ondanks dat ze de muziek samen hebben geschreven. Het is een verhaal van romantiek, een prins en zijn verlangen om zijn liefde een leven van zekerheid te bieden. Het nummers is prachtig garrangeerd, maar het is niet echt uitdagend voor de members. De lyrics zijn het echte pronkstuk van het nummer.

“Princess” is een briljant sprookje in zowel de melodie als de lyrics, en beschrijft niet alleen romantische liefde, maar iets diepers. Een aangeboren gevoel van verantwoordelijkheid. Het nummer begint met een intense introductie die wat afzwakt zodat het verhaal kan beginnen. Het is meer dan acht minuten lang, maar transformeert verschillende keren terwijl het hetzelfde melodische thema behoudt. De veranderingen zijn subtiel, maar ze helpen wel het langdradige dat vaak bij langere nummers voorkomt tegen te gaan. De lyrics gaan in detail over de gepassioneerde liefde die gevoeld wordt voor een jonge prinses. KAMIJO heeft prachtige symboliek gekozen voor dit nummer door zijn prinses te vergelijken met een breekbare knop die wenst om in bloei te gaan. Zelfs met deze vastberadenheid zoekt ze alsnog iemand waar ze op kan rekenen, en het is de taak van de verteller om haar te beschermen. Hizaki heeft de melodie gecomponeerd voordat Kamijo aan de lyrics begon, maar het verhaal wat ze samen gemaakt hebben kan het zo opnemen tegen welke Disney film dan ook.

“Silent Knight” is een instrumentaal stuk gecomponeerd door HIZAKI. Het is een onbaatzuchtige keuze voor iedere vocalist om z’n positie te verlaten en zo z’n bandleden de kans te geven om te schitteren. Dit nummer bewijst dat Versailles geen band is die in stand gehouden wordt door z’n frontman, maar dat ieder member sterk genoeg is om er alleen te staan. Daarnaast is het feit dat ze samen zo goed in harmonie zijn ondanks hun individuele talent een enorm pluspunt.

Dit album, ondanks de lengte, laat absoluut niets te wensen over, en bevat een paar van de meest romantische verhalen tot nu toe.

 

Release informatie

Ben je geïnteresseerd in het idee om de band te steunen door je eigen kopie van de release aan te schaffen? Dan heb ik hier wat informatie om je op weg te helpen:

PRINCE & PRINCESS
01. Prince
02. Princess
03. Silent Knight

Artiest: Versailles
Release: PRINCE & PRINCESS
Release datum: 10 december 2008
CD number: SASCD-048

 

Extra informatie

Het is je inmiddels vast wel opgevallen dat de stijl waarin deze review geschreven is afwijkt van sommigen van de andere reviews die op het magazine terug te vinden zijn. Dit is omdat dit review geschreven is door Khalia S, een van de gastschrijvers voor Arlequin Magazine.
Aangezien Khalia zelf geen Nederlands spreekt maar haar werk toch beschikbaar wilde stellen voor de Nederlandse lezers is de Nederlandse vertaling gemaakt door Arlequin.

 

Khalia is al lange tijd fan van Japanse rock en metal, en schrijft er soms graag over.

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie