Rides In ReVellion // “GREED”: Geef Ons Meer!

Gelukkig Extra Laat Nieuwjaar Iedereen! Welkom bij V Reviews. Mijn naam is V. En in deze versie van muziekvideo reviews ga ik het hebben over Rides In ReVellion’s meest recente, super catchy track, “GREED”, welke officieel op hun YouTube kanaal verscheen op 21 december 2023.

Om maar meteen uit de startblokken te schieten, eerst even een opfrisser voor degenen die nog niet bekend zijn met de band. Ze zijn een ヴィジュアル系 (Visual Kei) band die aan het vrolijkere gedeelte van het genre zit met hun geluid dankzij hun コテオサ系 (Koteosa Kei) genre gemixed met een rock-sound. Ze kwamen voor het eerst ten tonele in 2015 toen drie voormalige leden van “Black September”, 黎 (KuRo, toen YU-KI, als zanger), TaJI (gitaar), en 飴 (Ame, toen Looper, drums) besloten om samen “Rides In ReVellion” te vormen.
Door de jaren heen zijn er aardig wat wijzigingen geweest in de lineup. De meest recente is de toevoeging van 志雄 (Shiyu) als een volwaardig lid in plaats van slechts support drummer in maart vorig jaar. Hun lineup bestaat nu uit vijf leden: 黎 (KuRo) als zanger, TaJI en 椿 (Tsubaki) als gitaristen, 渚 (Nagisa) als bassist en 志雄 (Shiyu) als drummer.
Voor meer informatie, evenals een killer interview van onze eigen 雪 (Yuki), check deze link.

“GREED” is een van de andere tracks op de “夜明け最前線” (Yoake Sazansen) single. Het A-type bevat de track “Allergy” (welke in juni 2023 al uitgebracht werd als een LIVE MV), en het B-type bevat “GREED” en een 2023-versie van het nummer “Rosé”. “GREED” is enorm catchy tijdens live shows, dus het is geen verrassing dat ze deze track hebben gekozen voor een LIVE MV.

En dan nu het hoofdoptreden, mijn favoriete onderdeel van deze reviews, het kijken en reviewen van de video zelf.
We openen met de titel en gigantisch plakkende hoge gitaartonen, die ondersteund worden door stevige lagere gitaartonen. Op dit moment had ik al door dat ik een cadeautje in handen had, want naar mijn idee hebben bands met twee gitaristen vaak de neiging om deze met elkaar te laten duelleren. Dit is natuurlijk leuk om te horen, maar dit geldt niet voor TaJI en 椿 (Tsubaki) in dit nummer. Hun sounds gaan naadloos in elkaar over en versterken elkaar tot een duidelijk geheel. Ik zal eerlijk toegeven dat ik de eerste 15 seconden van de video zo vaak opnieuw geluisterd heb om het beter te kunnen analyseren.

Rides In ReVellion // GREED (LIVE MV)

 

Daarna gaat het nummer verder met 志雄 (Shiyu)’s en 黎 (KuRo)’s talenten. 志雄 (Shiyu)’s drums en 黎 (KuRo)’s flueelzachte stem zijn de kers op de taart voor dit nummer. De verrassingen gaan verder in het refrein, waarin we een quartet aan zangers krijgen. Het is een leuke toevoeging en een frisse wind vergeleken met hoe de meeste bands te werk gaan. Meestal hebben we alleen de lead zanger en misschien een andere stem in een willekeurig nummer, maar niet dit. Het ziet ernaar uit dat 渚 (Nagisa)’s wens in vervulling is gegaan, want in het interview met ons vertelde hij aan 雪 (Yuki) dat hij ook graag wilde zingen! En holy hell, ik wil meer horen!
Het algehele gevoel van de video is een opgevoerde versie van een concert (dat is de bedoeling wanneer je de term “LIVE MV” gebruikt, toch?). Felle, ietwat orange lampen schijnen op de band, en wat lijkt op visuele distorties hier en daar doen me denken aan de problemen van oude films. Het vervormen van het beeld, stippen en sneew op het beeld. Gecombineerd met de lyrics is dit echt wat de track z’n verlangen en punchiness geeft.

 

Volg Rides in ReVellion

Rides In ReVellion(KuRo)
🎂 05/27

TaJI

🎂 12/19

椿
(Tsubaki)
🎂 12/18


(Nagisa)
🎂 11/12

 

Content Creator of Arlequin Magazine & Photography | Website

V is ook een groot liefhebber van Anime en ヴィジュアル系 (Visual Kei) muziek.
Haar liefde voor beide genre begon in 2003, en daarom is ze in 2023 begonnen met het schrijven van reviews en andere originele content.

Haar moedertaal is Engels.

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie