游彩 (Yusai) // Het geluid van “雨” (Ame)

Na hun krachtige eerste release “アイラク偽心” (Airaku Gishin) zijn 游彩 (Yusai) nu alweer terug met de tweede single. De eerste single waarborgde het gevoel van “vuur” van begin tot eind, maar deze tweede single heeft een kalmere aanpak. Zoals de naam al doet vermoeden komt de inspiratie voor deze single van regen.

Maar kan 游彩 (Yusai) nog steeds voldoen aan de verwachtingen na deze eerste single? Aangezien deze een duidelijk voorbeeld was van hun skills als groep, waarin ze ook de bekende elementen van hun vorige band ジン (ZIN) wisten te behouden. Ben je er klaar voor? Laten we daar eens achter komen!

 
雨 (Ame)
(Tekst: 雨音 類 (Amane Rui) / Muziek: 慶 (Yoshi))
De titelsong van deze release is in het Nederlands “Regen”, en het is niet alleen de titel die het element van regen vertolkt. Door het hele nummer hoor je de invloed van regen, waardoor ook de diversiteit van de groep extra belicht wordt met snellere en langzamere stukken om het treurige verhaal van eenzaamheid kracht bij te zetten.
De vorige single, “アイラク偽心” (Airaku Gishin), had ook al een verrassend triest verhaal in z’n lyrics, en 雨 (Ame) zet dat thema voort, ditmaal met de verrassend toepasselijke invloed van de regen.
De muziekvideo voor dit nummer is gefilmd bij een waterval in een grauw kleurenpalet, wat beiden toevoegt aan de elementen van negativiteit en eenzaamheid, maar in z’n geheel past de muziekvideo op visueel gebied ook heel erg goed bij de daadwerkelijke belichting van de wereld om ons heen tijdens een regenbui.

 

游彩 (Yusai) – 雨 (Ame) (MV)

 

 
渇望 (Katsubou)
(Tekst: 雨音 類 (Amane Rui) / Muziek: 慶 (Yoshi))
Het tweede nummer van de single geeft de voorkeur aan een sneller ritme, en volgt het voorbeeld die de eerste single al eerder neergezet had, maar ook het thema van negativiteit. In plaats van een verloren liefde lijkt de voorkeur hier uit te gaan naar obsessie dankzij de woorden van 雨音 類 (Amane Rui), waarin hij de wens om bij iemand te zijn die wellicht niet diezelfde gevoelens voor hem heeft.
Traditionele elementen worden naadloos gecombineerd met de moderne instrumenten, iets wat 游彩 (Yusai) vanaf het begin al goed voor elkaar heeft – zelfs toen ze nog onder de naam ジン (ZIN) speelden. Al deze elementen gecombineerd met de zang van 雨音 類 (Amane Rui) creeërt een geluid dat alleen 游彩 (Yusai) kan produceren.

 
真宵路 (Mayoimichi)
(Tekst: 雨音 類 (Amane Rui) / Muziek: 慶 (Yoshi))
Het laatste nummer van deze single, welke alleen terug te vinden is op de regular editie van deze release, is ook een met een hoger tempo. Maar ondanks de vrolijke noot die het nummer suggereert zijn de lyrics ook hier weer enorm passend met het thema van negativiteit en verdriet. In plaats van verlies en obsessie is de keuze voor dit nummer op depressie gevallen, waarin iedere dag hetzelfde voelt als degene ervoor, of degene die erna komt.

 

Conclusie

De neo-traditionele elementen die ジン (ZIN) maakten tot wat het was zijn nog steeds aanwezig in de tweede single van 游彩 (Yusai). En ondanks dat ze nu met maar een gitarist werken (zanger 雨音 類 (Amane Rui) was voorheen de lead-gitarist in ジン (ZIN) onder de naam Luy, maar na het plotselinge vertrek van zanger 唄 (Riku) was het Luy die de verantwoordelijkheid op zich nam, en later zijn naam in 雨音 類 (Amane Rui) veranderde) is hun sound nog net zo herkenbaar als voorheen.
Deze groep heeft al een aantal jaren samen gespeeld, en het lijkt erop dat ze een duidelijk beeld hebben van hoe zij willen dat hun band klinkt. Dit hoorden we al in hun vorige werken, maar het wordt nog even extra onderstreept met 雨 (Ame).

Als je een fan bent van het “traditioneel met modern”-idee wat 游彩 (Yusai) al sinds hun eerste single hebben laten zien dan is dit zeker de release voor jou. Desondanks, als je al een fan van ジン (ZIN)’s muziek bent dan zul je hier ook bekende elementen terugvinden. De groep mag dan een andere zanger hebben, maar de basis principes zijn nog steeds hetzelfde. Als je 游彩 (Yusai) nog geen kans gegeven hebt, dan is nu het moment om dat wel te doen!

 

Release informatie

Ben je geïnteresseerd in het idee om de band te steunen door je eigen kopie van de release aan te schaffen? Dan heb ik hier wat informatie om je op weg te helpen:

雨 (Ame)
(Type A)
01. 雨 (Ame)
02. 渇望 (Katsubou)

DVD
01. 雨 (Ame) (MV)
雨 (Ame)
(Type B)
01. 雨 (Ame)
02. 渇望 (Katsubou)
03. 真宵路 (Mayoimichi)

Artiest: 游彩 (Yusai)
Release: 雨 (Ame) (single)
Release datum: 26 juli 2017
CD nummer: NSRC-0014A (limited edtion) / NSRC-0014B (regular edition)

 

Volg 游彩 (Yusai)

游彩 (Yusai)

雨音 類
(Amane Rui)
🎂 08/12


(Yoshi)
🎂 07/26

大蛇
(Orochi)
🎂 09/05

沙久
(Saku)
🎂 08/21

 

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie