MIRAI // Een boodschap voor “My Dear”

Wellicht herinner je het interview van begin januari dit jaar nog, het interview waarin ik jullie voorstelde aan MIRAI, Hideki, YURI, Shion en Rio, en natuurlijk hun werk als Angels’ Temptation.
Angels’ Temptation is nog steeds uniek in het hele ヴィジュアル系 (visual kei) plaatje, want ondanks dat alle leden van de band geboren en getogen zijn in Japan is hun muziekstijl zeer herkenbaar voor ons hier in het westen. De vijf engelen kijken naar de rest van de wereld voor inspiratie voor hun muziek, en brengen het resultaat daarvan naar ons, maar hebben tegelijkertijd ook het doel voor ogen om met hun muziek vooraan te staan in dit gedeelte van het ヴィジュアル系 (visual kei) genre.

Maar wist je dat zanger MIRAI naast Angels’ Temptation ook actief is in een ander project? Samen met zangeres HANA vormt hij Fleur Tentation, een project waarin de focus meer ligt op keyboard en andere digitale geluiden, in tegenstelling tot het uitgangspunt van “metal” van Angels’ Temptation. Ondanks dat beide projecten met elkaar verbonden zijn staan ze tegelijkertijd ook geheel op zichzelf.
Fleur Tentation is vandaag echter niet het onderwerp waar we het over gaan hebben. MIRAI heeft eind mei namelijk een solo single uitgebracht: “My Dear”. En dát is waar we het vandaag over gaan hebben! (Maar geen zorgen, ik had ook een paar andere dingen waar ik MIRAI naar wilde vragen…)

Dus, laten we er niet verder omheen draaien en…

 

Laten we beginnen, “My Dear”!

Ondanks dat we elkaar een paar maanden geleden gesproken hebben, kun je jezelf en je band nog een keer aan de lezers voorstellen?
MIRAI: Ik ben de vocalist van Angels’ Temptation, MIRAI.
Angels’ Temptation is een visual gothic metal band met een engel-thema uit Japan. De band is momenteel bezig met het schrijven en opnemen van nummers voor toekomstige releases, maar vandaag ben ik hier omdat ik als solo zanger een nummer heb uitgebracht onder de naam “MIRAI”.

Dat nieuwe nummer is inderdaad de reden voor dit interview! Kun je me er iets over vertellen? Bijvoorbeeld waarom je dit als een solo project hebt uitgebracht in plaats van als een single voor Angels’ Temptation of Fleur Tentation?
MIRAI: Angels’ Temptation houdt altijd “metal” in het achterhoofd als het concept voor ieder nummer. Fleur Tentation composeert met keyboard en digitale geluiden. Ik heb besloten om solo te gaan omdat ik wilde dat “My Dear” een nummer zou zijn dat mijn stijl naar voren bracht. Ik bespeel ook de piano die je in dit nummer hoort, en ik heb het gecomponeerd zonder de invloed van iemand anders.

Een groot gedeelte van de mensen die van de Japanse muziek genieten spreken geen of nauwelijks Japans, maar ze zijn desondanks altijd nieuwsgierig waar hun favoriete nummers precies over gaan. Wat is het verhaal wat je met “My Dear” wil vertellen?
MIRAI: Het is een afscheidslied voor een geliefde. Ik denk dat iedereen wel iemand heeft die belangrijk voor hem of haar is. Een geliefde, familie, vrienden… Er komt een dag dat we elkaar niet meer kunnen ontmoeten, maar ik hoop dat er mensen zijn die dit nummer horen en denken “laten we de tijd die we nu samen hebben koesteren”.
Ik heb zelf geen ervaring gehad zoals deze, maar ik heb dit nummer gemaakt met dat concept in m’n achterhoofd. Ik kijk ernaar uit om je feedback erover te horen!

The cover art for “My Dear”, made by HANA (from Fleur Tentation).

Je hebt dit nummer uitgebracht als “je eerste solo single”, wat de suggestie wekt dat je in de toekomst meer solo werk wil uitbrengen, toch? Ben je al ergens aan bezig?
MIRAI: Er is momenteel een tweede single in productie, ja. Ik heb alleen nog geen informatie die ik erover kan delen, maar ik hoop dat je ernaar uit blijft kijken. Trouwens, laten we in de toekomst vaker zo kletsen.

Wat was de reactie van het publiek? Waren ze blij om een nummer te horen dat echt alleen van jou was in plaats van heel Angels’ Temptation? Of waren de reacties wat gemixter?
MIRAI: Fans zijn blij met het nieuwe nummer, ongeacht of het een solo release is of eentje van de volledige band. Het zou leuk zijn als je deze een keer live zou kunnen horen.

De afbeelding die je gebruikt hebt voor de cover en voor de lyric video op YouTube is gemaakt door HANA, met wie je samenwerkt in Fleur Tentation. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? Heb je haar gevraagd om iets te maken, of is je single geïnspireerd door haar afbeeding?
MIRAI: HANA is een zangeres, maar ze is ook verantwoordelijk voor het artwork wat we gebruiken in Fleur Tentation. Ik heb eerst dit nummer gecomponeerd en toen ik er tevreden mee was heb ik haar gevraagd om een afbeelding te maken. Check alsjeblieft ook de andere werken van Fleur Tentation!

Net als de releases van Angels’ Temptation is er ook geen fysieke CD voor “My Dear”. Ben je in de toekomst van plan om deze nog een keer uit te brengen als een CD in plaats van alleen een digitale download of streaming?
MIRAI: Deze single is enkel bedoeld als digitale release. Echter, als ik in de toekomst meer werken op m’n naam kan zetten bestaat er een kans dat ik ze allemaal als een album met fysieke CD zal uitbrengen.

We hebben het nu al een tijdje over de single gehad, maar voor het geval dat je deze nog niet gehoord hebt kan ik me voorstellen dat je inmiddels best nieuwsgierig bent geworden. Dus hier is de lyric video voor “My Dear”:

MIRAI – My Dear (Lyric video)

 

Het portfolio uitbreiden

We hebben Angels’ Temptation en Fleur Tentation al een aantal keer aangehaald in dit interview, maar ben je momenteel ook bezig om muziek te componeren voor deze projecten?
MIRAI: Dat klopt, zoals al eerder in dit interview naar voren kwam ben ik niet alleen actief als solo artiest. Ik maak ook nummers voor Angels’ Temptation en Fleur Tentation. Ik doe m’n uiterste best om nieuwe nummers te maken voor alle drie de projecten waar ik aan (mee)werk.
We zullen binnenkort wat nieuws delen, dus heb alsjeblieft nog even geduld. Er is zeker iets gaande. We hebben een hoop goed nieuws wat we later dit jaar kunnen delen.

Ondanks dat de pandemie langzaam steeds een beetje meer toelaat is onze grootste bron van entertainment nog steeds het internet, aangezien er nog niet veel live shows zijn. En zeker geen Japanse artiesten in het buitenland. Ben jij momenteel ook bezig met livestreamen, of is de enige vorm van support die buitenlandse fans kunnen geven nog steeds via streaming services en de Heaven’s Store (webshop)?
MIRAI: Ik ben momenteel nog niet bezig met livestreams. Ik wil graag de plekken waar je ons online kan vinden uitbreiden, maar ik ben me altijd ook zeer bewust van de buitenlandse fans. Dus ik wacht tot ze contact met mij zoeken via social media (Twitter) en hun berichten in het algemeen.

Iets anders wat ik recentelijk ook vaker zie is dat artiesten hun creativiteit en skills aanbieden voor andere projecten en samenwerkingen. Ben jij ook geïnteresseerd in zoiets? Zou je bijvoorbeeld muziek voor een bedrijf of merk willen componeren?
MIRAI: Momenteel ben ik gefocused op het uitbreiden van de werken van mijn eigen projecten, maar ik ben geïnteresseerd in dit concept dus ik zal niet weigeren als er een verzoek of suggestie komt. Ik wil graag samenwerken, dus laat het me weten als je suggesties hebt! Verzoeken van andere artiesten of merken zijn ook zeer welkom!

Helaas zijn we met deze vraag nu aan het einde van het interview gekomen… Dus ik denk dat je deze vraag al ziet aankomen, of niet? Heb je nog een boodschap voor iedereen die dit interview leest?
MIRAI: We zullen nooit stoppen met muziek naar mensen over de gehele wereld te brengen. Maar momenteel is deze wereld een erg ingewikkelde plaats door het virus. Zorg alsjeblieft goed voor jezelf en wacht. Ik zal je zeker in de toekomst zien.

 

Extra informatie

Zoals MIRAI al in het interview zei, hij beweegt zich momenteel voort met zowel Japanse als buitenlandse fans in zijn gedachten. Dit kwam echter al naar voren met zijn releases met Angels’ Temptation en Fleur Tentation, aangezien deze allemaal verkrijgbaar zijn als digitale releases in plaats van fysieke CD’s.
Je kan alle releases terugvinden met behulp van TuneCore: Angels’ Temptation | Fleur Tentation | MIRAI’s solo werk.

Daarnaast, zoals je al in de een-na-laatste vraag in dit interview kon zien, heb ik MIRAI gevraagd naar mogelijke samenwerkingen, of deze nou met andere artiesten of met merken of bedrijven zijn. Dus als je suggesties hebt voor MIRAI laat het ons dan alsjeblieft weten! Via MIRAI’s Twitter (zie links lijst hieronder) of via mijn eigen social media of het contactformulier hier op de website.

 

Volg MIRAI en Angels’ Temptation op social media

Angels' Temptation


MIRAI
🎂 03/11

Hideki
🎂 11/07

YURI
🎂 10/08

Shion
🎂 04/20

Rio
🎂 11/05

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie