DEXCORE // Savior: Waar Jekyll en Hyde samenkomen

Welkom bij V Reviews. Mijn naam is V.
En dit inleidende eerste muziekvideo review zal over de geweldige “Savior” track van de band DEXCORE gaan.

 
Voor degenen die nog niet weten wie ze zijn, hier is een beetje achtergrond informatie om je op werg te helpen: ze zijn een ヴィジュアル系 (Visual Kei), metalcore band uit de 名古屋 (Nagoya) regio van Japan. Ze zijn in 2016 begonnen door voormalig DEATHGAZE drummer 直樹 (Naoki), maar sinds dat moment hebben ze al vele veranderingen in de lineup gezien, waaronder het vertrek van 直樹 (Naoki). Desondanks hebben ze ieder obstakel overwonnen en kwamen ze iedere keer sterk terug om ons van nieuwe nummers te voorzien. Iets wat niet veel bands kunnen zeggen.
Vanaf januari 2023 verwelkomden ze voormalige bassist TO-RU terug in hun lineup, en MAKI (van UNDEAD CORPORATION) als hun support drummer nadat bassist 会 (Kai) en drummer 伶司 (Reizi) in december 2022 de band verlieten. Daarom is er ook een groot verschil wat betreft de sound/feel van de video waar we het vandaag over gaan hebben en voorgaande video “THE LIGHT”.

De huidige lineup van de band is als volgt: 架神 (Kagami) (zang), 梦斗 (Yumeto) (gitaar), TO-RU (basgitaar) en MAKI (drums, support).
Wat betreft het nummer “Savior”, deze komt vers van hun gelijknamige single “Savior”, welke zowel deze track als een instrumentale versie bevat, en uitgebracht werd op 14 april 2023.

 
Maar, laten we met de show beginnen. De video opent met de band in een woestijn-achtige omgeving en een geweldige clean vocal start van 架神 (Kagami). Houd je daarna goed vast, want dan gaat de echte metal van start met 架神 (Kagami)’s snarls en scream growls gecombineerd met de skills van 梦斗 (Yumeto), TO-RU en MAKI.

De lyrics en troosteloze achtergrond werken perfect mee aan het gevoel van pijn en eerlijkheid die terugkomt in ieder woord. Ze spreken over hoe wij allemaal wel eens gered willen worden, of het nou van een nare ervaring is, een herinnering of familie. En het trieste feit is dat we dit niet altijd krijgen.
Soms is dat gapende gat van duisternis en pijn in staat om ons volledig op te slokken. Het is aan ons om te kiezen of we daar wel of niet dagelijks mee rond willen blijven lopen. Als ik heel eerlijk ben heb ik ook gemerkt dat sinds COVID mijn eigen mentale gezondheid ook achteruit is gegaan, en dat velen om mij heen diezelfde gevoelens en ervaring hebben. Daarom, lieve lezers, wil ik jullie wel laten weten dat als jullie deze gevoelens ook ervaren je daar niet alleen in bent. Er zijn mensen die je willen helpen, en het is goed om erover te praten.
Aangezien dit review vertaald is naar het Nederlands wil ik jullie daarom attenderen op “Hey, het is oké“. Op deze pagina staan de eerste stappen die je kunt nemen om hulp te krijgen bij geestelijke klachten. Helaas hebben we geen hapklare oplossing, maar iedereen ervaart het leven op een andere manier, dus wat voor de een werkt kan voor de ander niets uithalen. Daarom kunnen we je slechts een wegwijzer bordje aanbieden, om het zo maar te zeggen.

 

DEXCORE // Savior (MV)

 

Maar, toch nog even terug naar de muziek: de band laat dit prachtig zien door de shift van 架神 (Kagami)’s zangerige clean vocals, violen en piano naar de hardste metal – waardoor wij tussen licht en duisternis gevoerd worden, allemaal in een nummer. Hemel, en zeker weten Hel. In tegenstelling tot hun vorige muziekvideo “THE LIGHT”, welke een meer gepoetste uitstraling heeft door het gebruik van wit licht in een donkere ruimte, een harder geluid en 架神 (Kagami) in een volledig witte outfit.
En desondanks weten ze in dat nummer een gevoel dat voelt als een sprank van hoop naar voren te brengen.

 

Volg DEXCORE

DEXCORE


架神
(Kagami)
🎂 03/21

梦斗
(Yumeto)
🎂 02/24

TO-RU

🎂 10/19

MAKI
(support)
🎂 09/18

 

V is ook een groot liefhebber van Anime en ヴィジュアル系 (Visual Kei) muziek.
Haar liefde voor beide genre begon in 2003, en daarom is ze in 2023 begonnen met het schrijven van reviews en andere originele content.

Haar moedertaal is Engels.

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie