Versailles // Het “Lot” van “-De Liefhebbenden-“

De release van de tweede single van Versailles onder Warner Music Japan, “DESTINY -The Lovers-” werd met smart verwacht door vele fans. De start van hun carriére met de nieuwe bassist MASASHI is ook de voortzetting van de reis die ze begonnen met hun vorige bassist Jasmine You. Hoewel ze gegroeid zijn als artiesten heeft deze single nog steeds alles wat hun geluid uniek maakt. De single presenteert drie nummers die erg van elkaar verschillen in zowel melodie als betekenis, het perfecte voorproefje van wat Versailles voor toekomstige releases in hun mars heeft.

Het nummer “DESTINY -The Lovers-“ begint met een ballad-achtig aura wat de indruk wekt dat het nummer langzaam verder zal gaan. De eerste keer lijkt het ook weg te drijven van wat velen hebben leren kennen als Versailles’ originele stijl, maar deze eerste indrukken zijn vrij misleidend. Slechts een minuut later begint het nummer met een prachtige variatie van gitaarnoten die elke fan weer geruststellen. Het presenteert ook kwaliteiten die consistent zijn met KAMIJO’s vorige composities, een rustigere melodie die voornamelijk terugkomt in gitaar solos. Elke solo geeft de skill en persoonlijkheid van ieder member weer, en de solo van MASASHI dient als een vlotte overgang voor de snellere stijlen van TERU en HIZAKI. Ondanks de romantische ondertoon van het nummer wordt de gevaarlijke grens tussen een teer kunstwerk en een zielig liefdesliedje niet overschreden.

“GLOWING BUTTERFLY” heeft een stijl die erg doet denken aan de instrumentale stukken van HIZAKI grace project zoals “Supreme Being” of “Metamorphose”. Niet echt een verrassing, aangezien HIZAKI’s composities iets hebben wat alleen hij kan vastleggen. Het nummer lijkt te spelen als een lange gitaarsolo waarin verschillende veranderingen worden gedaan onder KAMIJO’s vocals. Door deze veranderingen is de melodie niet zo commercieel of gemakkelijk om naar te luisteren als andere werken, aangezien de overgangen compacter gemaakt lijken te zijn door de lengte van het nummer. Desondanks is dit niet iets wat je moet zien als een misser. Het is wat specifiek qua smaak, maar het is erg perfect voor elke metal liefhebber. Er zit een schoonheid in die terug doet denken aan vele voorgaande albums, aangezien het een romantisch maar krachtig geluid laat horen.

“LIBIDO” is een nummer dat TERU’s stijl uitschreeuwt. Eigenlijk heeft elk nummer van deze release een duidelijke hint naar wie het gecomponeerd heeft. KAMIJO’s zoete vocals op deze track geven een uniek contrast tegenover de leuke melodie. Ondanks dat de melodie van het nummer toch een verleidelijke allure heeft, voornamelijk tijdens de coupletten, heeft de solo een carnival-achtige verzameling van noten en snaren die de mood tijdelijk beïnvloeden. YUKI doet ook een duit in het zakje met deze “creatieve carnival” met een toepasselijke manier van drummen. Hoewel het verwarrend is, de switch in toon is best amusant, en ieder member zorgt voor een plezierig upbeat optreden.

In z’n geheel is deze release een succesvolle. Terwijl ieder werk open staat voor kritiek, geen enkele Versailles fan zou teleurgesteld moeten zijn met deze release. Versailles heeft zichzelf weer bewezen als muzikanten met een snufje evolutie waar fans wereldwijd van kunnen genieten.

 

Release informatie

Ben je geïnteresseerd in het idee om de band te steunen door je eigen kopie van de release aan te schaffen? Dan heb ik hier wat informatie om je op weg te helpen:

DESTINY -The Lovers-
(Regular edition)
01. DESTINY -The Lovers-
02. GLOWING BUTTERFLY
03. LIBIDO
DESTINY -The Lovers-
(Limited edition A)
01. DESTINY -The Lovers-
02. GLOWING BUTTERFLY
03. LIBIDO

DVD:
01. DESTINY -The Lovers-
DESTINY -The Lovers-
(Limited edition B)
01. DESTINY -The Lovers-
02. GLOWING BUTTERFLY
03. LIBIDO

DVD:
01. 愛と哀しみのノクターン (Ai to Kanashimi no Nocturne)
02. Amorphous
03. 月下香 (Gekkakou)
04. Serenade
05. Ascendead Master
06. God Palace

Artiest: Versailles
Release: DESTINY -The Lovers-
Release datum: 27 oktober 2010
CD nummer: WPCL-10866 / WPZL-30219/20 / WPZL-30221/22

 

Extra informatie

Het is je inmiddels vast wel opgevallen dat de stijl waarin deze review geschreven is afwijkt van sommigen van de andere reviews die op het magazine terug te vinden zijn. Dit is omdat dit review geschreven is door Khalia S, een van de gastschrijvers voor Arlequin Magazine.
Aangezien Khalia zelf geen Nederlands spreekt maar haar werk toch beschikbaar wilde stellen voor de Nederlandse lezers is de Nederlandse vertaling gemaakt door 雪 (Yuki).

 

Khalia S
Content Creator of Arlequin Magazine & Photography | Website

Khalia is al lange tijd fan van Japanse rock en metal, en schrijft er soms graag over.

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie