NOCTURNAL BLOODLUST // Het “Leven is” slechts “Eenmalig”

De lineup van NOCTURNAL BLOODLUST kreeg al een aardige klap te verduren door de problemen achter de schermen waadoor gitaristen Cazqui en Daichi ervoor kozen om de band te verlaten, maar in plaats van een pleister ter verzachting kregen de overgebleven leden nog een klap na. Vlak na de release van hun eerste mini-album met hun nieuwe gitarist Rin werd deze gitarist gearressteerd en vervolgens ontslagen.
Al deze tegenslagen zorgden ervoor dat 尋 (Hiro), Masa en Natsu zich nogmaals terugtrokken in de schaduwen van de muziekindustrie.

Maar, het goede nieuws is dat de band een nieuwe gitarist in de arm genomen heeft, eentje die op het moment van schrijven nog een mysterieuze gitarist is, en de groep heeft samen met hem een nieuwe digitale single uitgebracht als “tegenaanval” op 2020: “Life is Once”.
De single is al te verkrijgen via iTunes en Apple Music voor zowel download als streaming sinds 29 mei, maar zal vanaf 8 juni ook op andere platformen zoals Google Play Music, Amazon Music, Spotify en Deezer te vinden zijn!

Hier is het moment waar ik even iets moet bekennen: normaal gesproken zou ik geen single met slechts een nummer oppakken voor een review, maar als je ook maar een beetje bekend met mij als persoon bent dan weet je waarschijnlijk dat ik altijd een oog in de richting van deze band heb staan om een beetje in de gaten te houden waar ze mee bezig zijn. Daarnaast verwacht ik ook dat we in de nabije toekomst meer van ze gaan horen, dus met dat in het achterhoofd…

 
Life is Once
(Tekst: 尋 (Hiro) / Muziek: Masa)
Als je bekend bent met de muziek die de band met de vorige lineup produceerde dan ben je het vast met me eens dat “Life is Once” een bekend geluid en stijl heeft, eentje die duidelijk herkenbaar is als het werk van NOCTURNAL BLOODLUST. Voor de release van “UNLEASH” dan, want dat mini-album ging erg in de richting van metalcore, een totaal andere benadering dan voorgaande releases. Die stijl lijkt uit het raam gegooid te zijn, want de krachtige drums, strakke bas en sterk gitaarspel maken de weg vrij voor zanger 尋 (Hiro) om te laten zien waar hij al die jaren bekend mee is geworden: schreeuwen en brullen.
Daarnaast zijn de lyrics ook nog eens recht door zee, zo eerlijk dat het bijna pijn doet, en vooral weer terug naar wat we gewend zijn van de band, namelijk dat ze voornamelijk in het Engels gezongen worden. (Dit was niet het geval op het vorige mini-album, waar de focus voornamelijk op de Japanse taal lag.) De Engelstalige lyrics zijn trouwens ook een van de redenen waardoor de band internationale bekendheid gekregen heeft.
Wie deze nieuwe mysterieuze gitarist ook mag zijn, het klinkt alsof ze de perfecte match voor hun groep gevonden hebben -een match die ze waarschijnlijk eerder tegen hadden moeten komen-, en zijn ze nu in staat om het onverwachte fiasco wat een grote comeback had moeten worden eindelijk achter zich te laten.

 

NOCTURNAL BLOODLUST – Life is Once (Official Visualizer)

 

 

Conclusie

“UNLEASH” heeft zeker iets losgelaten in de muziekindustrie, maar dat werd al snel teruggefloten door de negativiteit die niemand, band noch fans, aan zag komen en ervoor zorgde dat de band met de start tussen de benenen terugkroop in de schaduwen.
“Life is Once” gooit al het voorgaande het raam uit en begint op een nieuwe, maar toch bekende manier voor deze groep. Als deze single, ondanks dat het maar een nummer is, een indicatie is voor de toekomst dan denk ik dat we veel goede dingen van deze groep kunnen verwachten. Want laten we even heel eerlijk zijn, de stijl van het vorige mini-album was niet echt de richting die de band permanent op wilde gaan, toch? Ik denk dat deze single dat idee ook wel bevestigt.
De band is momenteel in de studio, dus ik denk dat we in de nabije toekomst meer muziek van ze kunnen verwachten. Dus, mocht het vorige album je compleet weggeduwd hebben van deze band, geef ze dan nog een kans, ik weet zeker dat ze je van gedachten kunnen doen veranderen!

 

Release informatie

Ben je geïnteresseerd in het idee om de band te steunen door je eigen kopie van de release aan te schaffen? Dan heb ik hier wat informatie om je op weg te helpen:

Life is Once
01. Life is Once

Artiest: NOCTURNAL BLOODLUST
Release: Life is Once (digital single)
Release datum: 29 mei 2020
CD nummer: N/A (digitale release)

Verkrijgbaar via: Amazon Music / Apple Music / Spotify / Deezer

 

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie