MIRAI // “Muziek overschrijdt grenzen.”

Het is alweer even geleden sinds we Angels’ Temptation voor het laatst genoemd hebben, maar dat betekent niet dat de leden alleen maar hebben zitten niksen. De laatste keer hadden we helaas wat triest nieuws over een bandlid die de groep ging verlaten, en sindsdien is het wat stil geweest wat betreft nieuwe muziek van de overgebleven leden.

Volgens MIRAI zijn ze absoluut bezig aan verschillende nieuwe nummers, maar aangezien ze de lat voor zichzelf zo hoog mogelijk gelegd hebben lijkt het erop dat we daar nog even op moeten wachten.
Gelukkig hebben bassiste Rio en zanger MIRAI creativiteit te over, en kunnen ons daarom een heel ander project laten zien. Te beginnen met “Rio from Angels’ Temptation”, waarin Rio haar eerste solo single “One and Only” afgelopen november uit kon brengen. Hierin is ze niet alleen de bassist, maar ook de zangeres. (En MIRAI helpt mee als gitarist en als schrijver van de lyrics.)
Vervolgens hebben we “MIRAI from Angels’ Temptation” in december, waar MIRAI zowel de zanger als de gitarist is, en Rio de bassiste.

In dit interview spreken we alleen met MIRAI over z’n solo single “for you”, een CD release die gelimiteerd is tot 100 kopieën.
“for you” bevat zes tracks in totaal: een SE die toepasselijk “Introduction” genoemd is, twee nieuwe nummers genaamd “天使達の誘惑” (Tenshi Tachi no Yuuwaku) en “I love you”, een piano nummer getiteld “miracle” en de instrumentale versies van de twee nieuwe nummers.
Helaas ben ik wel degene die het slechte nieuws moet brengen voor alle Rio fans: haar single is al uitverkocht, dus daarom zul je in dit interview ook geen links ervoor vinden.

Met die introductie achter de rug, zijn jullie er klaar voor? Dan let’s go!

 

“We hebben voor onszelf de lat zo hoog mogelijk gelegd, dus het kost veel tijd.”

Het is alweer even geleden dat we voor het laatst een interview gedaan hebben, dus zou je zelf nog een keer kunnen voorstellen als opfrisser?
MIRAI: Dit is MIRAI, de zanger van Angels’ Temptation. Ik heb de leiding over het schrijven, componeren en het mixen van alle nummers.
Ik ben ook de componist voor Fleur Tentation/Petit.

Ondanks dat dit een solo single is, staat er toch een bekende naam in de credits. Rio speelt namelijk de basgitaar op deze release. Maar wat maakt haar volgens jou de perfecte bassiste hiervoor?
MIRAI: Dit is omdat de bas het meest efficient en de meeste zekerheid heeft op alle fronten, inclusief het feit dat ze de co-producer van een solo project is, en de communicatie die ik met haar heb als bandlid. Ze is ook zeer nauw betrokken in het arrangeren.

While this single is your solo work, there is a familiar name in the credits. Rio is playing bass for this single as well, but what makes her the perfect choice for you as a bassist?
MIRAI: This is because the bass playing is the most efficient and secure in all aspects, including being the co-producer of a solo project and communication as a band member. She’s also heavily involved in the arrangement.

Ik weet zeker dat er aardig wat mensen zijn die hoopten op iets nieuws van Angels’ Temptation, aangezien het alweer een tijdje geleden is dat “Anthem of the Angels” album uitkwam. Maar Rio en jij hebben wel solo werken uitgebracht. Waarom koos je juist nu voor een solo release?
MIRAI: We zijn aan meerdere nieuwe nummers voor Angels’ Temptation tegelijk bezig, maar hebben voor onszelf de lat zo hoog mogelijk gelegd. Dus het kost veel tijd.
Aangezien ik op deze single zelf de gitaar bespeel was het mogelijk om het met een kleine groep mensen te voltooien, en was ik in staat om een heel ander soort werk uit te brengen.
Als een band is het alweer even geleden sinds ons meest recente album uit kwam, en er zijn hoge verwachtingen. We zijn plannen aan het maken om onze nieuwe nummers op het beste moment uit te brengen, zodat ze hun vleugels uit kunnen slaan. Kijk er alsjeblieft naar uit om ons in 2024 te zien!

 

“Ik wilde iets maken waarin de focus op de zang ligt.”

Ik heb wat vragen over de single zelf, aangezien je er behoorlijk wat detail aan gegeven hebt met een introductie, twee nieuwe nummers en een instrumentaal nummer. Was het vanaf het begin je bedoeling om de single op deze manier te componeren?
MIRAI: Ik ben van mening dat iedere CD, op een bepaalde manier, een werk op zichzelf is. CD’s beginnen vaak met een een introductie die op een manier gebruikt wordt die vergelijkbaar is met een voorgerecht om kleur aan de volgende gang toe te voegen.

De tweede track, “天使達の誘惑” (Tenshi Tachi no Yuuwaku), is een prachtig maar emotioneel stuk. De keuze voor de naam* is ook best interessant…
MIRAI: Als ik lyrics schrijf, schrijf ik meestal over waar ik dagelijks over nadenk. De lyrics van dit nummer drukken mijn eigen normen en waarden uit. Ik heb ook geen idee wat er in de toekomst met mijn solo werken gaat gebeuren, maar als ik slechts een nummer aan iedereen zou mogen presenteren, dan ben ik van mening dat het vergelijkbaar zou moeten zijn met ons concept en thema als Angels’ Temptation.

* 天使達の誘惑 (Tenshi Tachi no Yuuwaku) heeft dezelfde betekenis als “Angels’ Temptation” in het Engels, dus dat MIRAI voor een nummer gekozen heeft met lyrics die dat concept ook uitdrukken is zeer interessant, maar ook zeer begrijpelijk.

 
“I love you” gaat een totaal andere kant op wat betreft muziek en lyrics. Net als de vorige track is dit ook een emotioneel stuk. Vertel me alsjeblieft wat meer.
MIRAI: Aangezien deze CD een speciaal solo project is heb ik besloten om een nummer te maken dat ik niet voor Angels’ Temptation zou maken, een direct contrast met “天使達の誘惑” (Tenshi Tachi no Yuuwaku). Ik wilde iets maken waarin de focus op zang ligt, zonder dat ik me zorgen moet maken over metal-geluiden. De lyrics voor dit nummer zijn een directe uiting van mijn normen voor liefde.

De laatste track voor deze single is een piano track die je “miracle” genoemd hebt. Naar mijn mening is deze track een geweldige follow-up voor “I love you”, maar waarom heb je als afsluiter een instrumentaal nummer gekozen?
MIRAI: Ik ben een zanger, maar ik heb dit nummer gemaakt omdat ik mijzelf uit wilde dagen. Om te zien wat voor expressie ik kon maken met een instrumentaal nummer dat geen zang of lyrics heeft. Er zijn geen lyrics voor dit nummer, dus ik hoop dat iedereen zich kan voelen zoals ze zelf willen als ze ernaar luisteren.

 

“Zelfs als je de lyrics niet begrijpt voordat je ze vertaalt, kun je alsnog de gevoelens overbrengen.”

Hopelijk heeft dit interview mensen geattendeerd op je solo werk, maar ook op dat van Rio. Mocht die interesse gewekt zijn, waar kunnen ze jullie werk vinden?
MIRAI: CD’s en goods zijn verkrijgbaar in de Angels’ Temptation’s webshop, Heaven’s Store.
Alle items zijn gelimiteerd tot de beschikbare voorraad van de webshop, en we hebben veel gelimiteerde edities en persoonlijke CD’s. De solo CD is ook alleen hier te verkrijgen, evenals die van Rio.
Ik wil wel even zeggen dat er nog maar een paar CD’s van “for you” op voorraad zijn, en het doel is natuurlijk om uitverkocht te raken!

Vele webshops accepteren geen orders van buiten Japan, maar hoe zit het met Heaven’s Store? Kunnen we zelf een order plaatsen, of hebben we een proxy service nodig?
MIRAI: Heaven’s Store accepteert orders uit het buitenland! We kunnen rechtstreeks naar het buitenland versturen met EMS, en ondanks dat het even kan duren voordat je het ontvangt is er wel een garantie dat het aankomt. Dus het is erg veilig.

Aangezien veel mensen vandaag de dag liever streamen, is daar ook een optie voor?
MIRAI: Natuurlijk, naast onze CD’s kun je ook van onze nummers genieten op streaming sites zoals Apple Music, Spotify, YouTube, etc.

Er zit alweer wat tijd tussen “My Dear” en “for you”, dus wellicht is het wat vroeg om deze vraag te stellen, maar heb je al plannen voor andere solo releases?
MIRAI: Op het moment is er nog niets besloten. Maar als de stemmen van iedereen luider worden, zal ik er op terugkomen.
Als “for you” uitverkocht raakt dan zullen we verder gaan met fase drie van dit project, wat weer Rio from Angels’ Temptation zal zijn. Dit zal waarschijnlijk in april zijn, maar de exacte datum weet ik ook nog niet. Kijk er alsjeblieft naar uit!

Naast mogelijke solo activiteiten wil ik natuurlijk ook even vragen naar Angels’ Temptation en Fleur Tentation…
MIRAI: Het is nu 2024, dus we zullen de nieuwe nummers van Angels’ Temptation voor het eind van het jaar uitbrengen. Kijk alsjeblieft uit naar de symfonische melodische speed metal die we zullen maken.
Wat Fleur Tentation betreft, het zou me erg blij maken als je de online shop en de YouTube account van Fleur Tentation zou bekijken.

Er staat wel een belangrijke datum voor Angels’ Temptation op het programma of niet?
MIRAI: Kijk alsjeblieft uit naar onze oneindige evolutie. Op 19 maar 2024 zal voor het eerst in tijden een live show zijn. Ik kijk er erg naar uit!

Ik heb je in dit interview al vraag na vraag gesteld, maar ik ben wel nieuwsgierig, is er iets wat je aan de lezers zou willen vragen?
MIRAI: Ik wil graag je favorite nummers weten.
Ik weet zeker dat er veel geweldige nummers over de hele wereld zijn die ik nog niet ontdekt heb.

Dat was mijn laatste vraag op de lijst van vandaag, maar om het interview nog even leuk af te sluiten, heb je nog een boodschap voor iedereen die het interview leest?
MIRAI: Muziek overschrijdt grezen. Zelfs als je de lyrics niet begrijpt totdat je ze vertaalt, je kan toch de emoties overbrengen. Ik luister meestal naar muziek uit verschillende landen, en ik weet zeker dat iedereen die het interview leest er hetzelfde over denkt.
Dankjewel voor je geweldige relatie.
Ik wil doorgaan met geweldige nummers van over de hele wereld te ontdekken om zo mijn creativiteit nog verder uit te breiden.
We leven in een wereld waarin er veel dingen gaande zijn, maar laten we allemaal samenkomen in dat moment waarin we samen van muziek genieten!

 
Zoals we al in de introductie en het interview zelf zeiden, deze single is fase twee van de solo projecten van de leden van Angels’ Temptation, dus zie het als een soort cadeautje waarin je een andere kant van beide leden ziet terwijl ze aan nieuw materiaal als een band werken.

Rio’s single “One and Only” is reeds uitverkocht, maar MIRAI’s single “for you” heeft nog een paar kopieën op voorraad in de Heaven’s Store, zoals MIRAI in het interview ook al zei. Als je graag naar Angels’ Temptation luistert zul je deze single vast ook kunnen waarderen, ondanks dat MIRAI zichzelf echt uitgedaagd heeft om grotendeels in een andere stijl dan hij gebruikelijk doet te componeren.

 

Volg MIRAI & Angels’ Temptation

Angels' Temptation


MIRAI
🎂 03/11

Hideki
🎂 11/07

YURI
🎂 10/08

Rio
🎂 11/05

 

雪 (Yuki) is de eigenaar en voornaamste drijfveer achter Arlequin.
Zij startte het project oorspronkelijk in 2009 als fotograaf onder de naam Arlequin Photography, maar kreeg steeds meer interesse in journalistiek en vertalingen. Door deze interesses zijn interviews en reviews aan het project toegevoegd, totdat het in 2021 uiteindelijk tegen de muren rondom de term "fotograaf" aan botste en Arlequin Magazine aan de mix toegevoegd werd.

雪 (Yuki) is een Nederlandse met een diploma voor grafisch design, wat haar ook de voornaamste persoon achter Arlequin Creations maakt.
Na al deze jaren is zij nog steeds de voornaamste persoon die de interviews en live foto's die je op Arlequin ziet verzorgt, maar daarnaast doet ze ook een flink deel van de reviews en het werk achter de schermen.

Ze spreekt Nederlands en Engels op hoog niveau, maar begrijpt ook Japans en Duits.

Geef een reactie